top of page

Milan Design Week

Čím víc se blíží Design week v Miláně, tím víc to v designérském světe vře. Pociťuji to na vlastní na rok propůjčenou milánskou kůži - ve škole máme týden volno, ať nic nepropásneme! Nepamatuji, že bychom kdy dostali v Praze volno ze školy, kvůli čemukoli spojenému s architekturou.

Tak se tam tedy chystáme, prozkoumáváme vystavující, zjišťujeme kde potkat jako celebritu a kam se vydat večer na večírek, report až příští týden či v průběhu týdne na instagramu.

No, ale už teď. Jak zve na tuto událost třeba takový Lasvit?

A Lasvit není rozhodně jediný, kdo naši pidi skvělými designéry překypující zemi zastupuje, těším se na jejich instalace a budu informovat!

Pokud se také chystáte níže Vám poskytnu několikero doporučení, no a pokud se nechystáte, tak se alespoň můžete pokochat, googlit a vzdělávat se! :)

Krom hlavní části, která je v Rho a je narvaná k prasknutí designéry a architekty, hromadou přednášek, výstav či jiných aktivit spojených s designem ( jejich program třeba na Dezeen či Designboom) je po městě nezpočet dalších míst, kam se vypravit za designem.

Zona Tortona hostí Superstudio, kde bude třeba vystavovat legendární Nendo či Dassault Système s projektem od Kengo Kumy, je tam toho ale mnohem mnohem víc!

Až se tu dosytosti nabažíte přesuňte se do Brera design district, jde o část Milána, která žije designem celoročně a o Design weeku obzvlášť.

Další za zmínku co do velikosti je určitě Ventura Future - Lambrate a Ventura Centrale.

Nicméně po Miláně je i dalších spousta míst, kam se vyplatí dorazit, bude tam méně lidí, trochu si odpočinete a ještě nasajete atmosféru Milána! Zkusit můžete Santambrogio Design district či Porta Venezia in Design.

A rozhodně, co se do kochání pro ty do Milána necestující týká a pro jejich rozhled v designu, koukněte na Milan design market. Najdete tu spousty značek, které jsou i dost nové a neznámé, takže Váš rozhled v oblasti designu bude zajištěn až do příštího Milan design weeku, který už si rozhodně nesmíte nechat ujít!

bottom of page